header_concordia.png
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
concordia_welkom 

Welkom

 

Welkom bij de oudste hockeyclub van Limburg. RHC Concordia. Concordia werd opgericht in 1924 en is dus hard op weg naar haar honderdjarig bestaan. Vitaal, springlevend en gastvrij. Concordia is een familievereniging waar gezelligheid, vriendschap en sportief presteren hoog in het vaandel staan.

Het goed laten draaien van de club kan alleen als vele vrijwilligers hun schouders zetten onder het clubgebeuren. Vooral samen willen we sterk zijn en onze jeugd en senioren een goede en sportieve thuishaven bieden. De 700 leden van Concordia, waarvan ruim 500 jeugdleden beschikken over een schitterend sportcomplex aan de Burgemeester Geuljanslaan 1, vlak bij de TV toren in Roermond west. Ons sportcomplex bestaat uit 3 kunstgrasvelden waarvan een waterveld, een semiwaterveld en een zandveld. Daarnaast uit een speel en oefenveld voor de allerkleinsten. Niet onvermeld mag het het gezellige clubhuis blijven - het centrale punt van de vereniging - waar het goed toeven en feesten is. Mooi in het groen op een schiereiland tussen de rivier de Roer en de Hambeek.

Bij Concordia kun je lid worden vanaf 6 jaar. Dan ga je hockey leren en daarna spelen in een 3-tal. Naarmate je ouder wordt ga je naar een 6-tal, 8-tal en vanaf 11 jaar speel je in een elftal. Senior word je vanaf 18 jaar. Ben je 35 jaar of ouder dan kun je mee doen aan het veteranen en veterinnen hockey. Geen zin in wedstrijden dan is natuurlijk trimhockey een alternatief.

 

Organisatie en bestuur

De club wordt geleid door het bestuur met steun van vele commissies waar je terecht kunt met vragen, adviezen of kritiek. 

De Jongste Jeugd commissie behartigt de belangen van onze leden van 6 tot 11 jaar. 
 
De jeugdcommissie coördineert alle werkzaamheden die verband houden met de begeleiding, de training en teamindeling van onze jeugdleden van 11 tot 18 jaar.
 
De technische commissie is verantwoordelijk voor de indeling van senioren en veteranen elftallen.

 

Communicatie

Snel en gemakkelijk communiceren is binnen Concordia van grote betekenis omdat er veel gecommuniceerd moet worden rond trainingen, wedstrijden, bardiensten, fluiten etc.  Vroeger gebeurde dat primair via ons clubblad. Vandaag via onze website gekoppeld aan een modern Leden Informatie Systeem, LISA, dat door de leden en hun ouders voor wat betreft de Jongste Jeugd regelmatig geraadpleegd moet worden. Tevens is er een Concordia app beschikbaar met daarop alle relevante informatie over wedstrijden, trainingen en dergelijk zodat je altijd bij de tijd bent.

 

Lid worden…

Wie lid wil worden van de familievereniging Concordia is van harte welkom. Mits nieuwe leden, ouders van jeugdleden, zich realiseren dat onze vereniging met sfeer, gezelligheid en goede teamkwaliteiten veel inzet van vrijwilligers vraagt. Die inzet wordt bij Concordia door velen met plezier geleverd. (Neuwe) leden nodigen we dan ook van harte uit om bij te dragen aan het functioneren van onze vereniging.